V sodelovanju z Darilnica Klavdija Škatlica - Exploding Box


Pozdravljene moje ustvarjalke!

Danes je čas za novo objavo v sodelovanju z Darilnica Klavdija! Za vas sem pripravla Škatlico, poznano tudi kot Exploding Box! Moja je čisto v duhu prihajajočih praznikov, kar se tudi spodobi za ta čas! :)



Za danes imam pripravljeni slikovni opis postopka, ki ti bo pomagal pri izdelavi. Ves material seveda najdeš pri Darilnica Klavdija, zato te prav lepo vabim, da si ogledaš njeno spletno trgovinico polno krasnih in seveda uporabnih stvari!

Postopek izdelave:

1. Vzamemo že pripravljene osnove za pripravo škatle, ki jih lahko kupimo pri Darilnica Klavdija. Ta izdelek nam zelo olajša delo in kar je najbolje je to, da se lako takoj posvetimo dekoraciji le te :)


Nekaj uporabljenih pripomočkov, ki smo jih uporabili pri izdelavi.


2. Pripravimo izrezke šablon iz akvarelnega papirja, kajti kasneje jih bomo barvali in moramo uporabiti papir, ki dobro prenese večjo količino barve oziroma vode. Tako se izognemo morebitnim težavam, kot so zvijanje papirja ipd.



3. Za naše hiške in pokrajino sem uporabila čisto tipično kombinacijo barv za decembrske praznike, rdeči in zeleni odtenki. Izrezke obarvano na obeh straneh.


4. Nad že pobarvane hiške, ki smo jih s pomočjo škarij izrezali na tri dele, postavimo polovico krogle in s svinčnikom orišemo rob po katerem bomo izrezali pokrajino. Na ta način se bo lepo prilegala sami obliki krogle. Ta postopek ponovimo za vse tri pripravljene izreze.


5. Z lepilom prilepimo vato na spodnji del izrezov.


6. Pripravljene izrezke s silikonsko pištolo pritrdimo v notranjost krogle. Sedaj lahko dodamo še bleščice ali umetni sneg. Zelo rada uporabim Wow Embossing Bleščice tudi samo kot posip v razne tresočke in ostale projekte pri katerih pride tale prahec do izraza, ker se izjemno lepo sveti! :D



7. Za pritrditev obeh polovic našega okraska lahko uporabimo obojestranski lepilni trak, paziti moramo samo, da uporabimo močnega, kajti na tržišču obstajajo obojestranki lepilni trakovi različnih jakosti lepljenja.


8. Iz pripravljenega akvarelnega papirja izrežemo šablono Vesele Praznike.

9. Izreze okrogle čipke pobarvamo z Distress Oxide Antique Linen in Broken China, ter poškropimo z zlatimi akvarelnimi barvami.


10. Iz predhodno pripravljenega akvarelnega papirja na katerega sem nanesla Distress Oxide in kapljice zlate akvarelne barve sem izrezala 4 kvadrate velikosti 9,5cm x 9,5cm za zunanjost škatle in za zgornjo plast pokrova. En kvadrat smo izrezali že prej, kjer je "skrito" okno, uporabila sem kvadrate od Najlepšega para. Za stranske stranice pokrova škatle, sem izrezala 4 pravokotnike velikosti 9,5cm x 2cm. 

11. Za notranjost škatlice pa sem izrezala dekorativni papir belo-krem-zlate kombinacije. Velikosti kvadratov so enake prejšnjim.

S pisalom Dylusions sem povdarila napis srečno in ga prilepila na zunanjo stran, kjer imamo pripravljeno "skrito" okno.


Za konec sem na pokrov dodala dekorativni zlat trak ob straneh, na zgornjo stran pokrova pa sem zalepila tri cvetove božičnih zvezd, ki smo jih pripravili že v prejšnji objavi. Krasna kombinacija modro-krem-zlatega papirja z rdečimi cvetovi je prava paša za oči.


Še par slik končne krogle na snežnem nasipu :)



Uporabljen material:

Distress Oxide https://goo.gl/9yd5Qw
Sizzix šablone https://goo.gl/RXGfpi
Dekorativni trak https://goo.gl/Q7CWwF
Bleščice https://goo.gl/xW2Wvx
Foamiran https://goo.gl/bnePHM
Osnova za Škatlico presenečenja https://goo.gl/smu5ng
Embossing Prah https://goo.gl/yMwqL9
Ranger Barvni Marker https://goo.gl/srWLLB



Comments

Popular Posts